15-супер-полезни-приложения-за-смартфон

Голямото разнообразие от приложения, което непрекъснато расте, може да доведе до объркване и избиране на такива, които само ви губят времето. В същото време при този голям набор има и приложения, които са интересни и полезни. За да ви спестим време и да ви дадем насоки за приложения, които ще са ви полезни в ежедневието, направихме списък с 15 изключително полезни.

 

 

Shazam

 

15-супер-полезни-приложения-за-твоя-смартфон
15 полезни приложения за смартфон

   Чувате готина песен в кафенето или докато гледате филм, която не спирате да си тананикате цял ден, но не знаете как се казва и не можете да я намерите. Ако често попадате в тази ситуация, то непременно трябва да изтеглите приложението Shazam. За целта трябва да отворите апликацията когато слушате непознатата за вас песен и Shazam до няколко секунди ще разкрие името и нейния създател.

 

 

Waze

 

15-полезни-приложения-за-смартфон
15 полезни приложения за смартфон

   Това е най-доброто пътно приложение. То показва в реално време къде има полиция, катастрофи, трафик, ремонти и други. Ако трафикът е голям, Waze променя маршрута, за да ви спести време. Не на последно място – приложението ни казва кога точно ще пристигнем. Именно затова апликацията се използва и е доста разпространена дори и сред професионалните шофьори. 

 

 

Forest: Stay focused

 

15-супер-полезни-приложения-за-твоя-телефон
15 полезни приложения за твоя телефон

   Постоянно си скролвате в телефона точно когато трябва да сте най-съсредоточени? В днешния дигитален свят това да останем фокусирани никога не е било по-трудно. Непрекъснато получаваме известия, съобщения, телефонни обаждания и други. Приложението Forest ще ви помогне да останете концентрирани върху задачите си и ще удвои продуктивността ви. Всичко, което трябва да направите е да си изберете определено време от таймера, през което смятате да не пипате телефона си. Така вие засаждате дърво, при което, ако успеете да постигнете целта си, то ще расте във вашата виртуална градина, а ако не успеете, то спира да расте и умира. С всяко засаждане печелите кредити. След получаването на определен брой кредити може да помогнете да се засадят истински дървета по целият свят.

Ако темата свързана с фокуса е нещо, което ви интересува, можете да прочетете нашата предишна статия, в която даваме 10 съвета за лесно, бързо и ефективно учене.

 

TickTick

 

15-полезни-приложения-за-твоя-телефон
15 супер приложения за твоя телефон

   TickTick е приложение, което ви помага да организирате деня си и да следите всичките си важни задължения и ангажименти. Чрез него можете да правите графици, списъци със задачи, напомняния, да споделяте задачи с други хора както и да следите за навиците си. Освен това има функция за създаване на бележки и чрез гласово въвеждане. 

 

 

Бързи книги

 

бързи-книги-аудио-резюмета
Аудио резюмета с Бързи Книги

   Бързи книги е приложение за аудиорезюмета на книги. В него ще намерите есенцията на книги от различни категории като личностно развитие, бизнес и психология, но също така биографии на известни личности, детски приказки и резюмета на художествена литература. Бързи Книги е подходящо за всички любознателни хора, които искат да получават нови знания  въпреки натовареното си ежедневие.

Много е подходящо и за тези, които искат да се запознаят по-подробно със съдържанието на дадена книга преди да си я купят.  Освен това, в приложението можете да откриете множество мисловни карти, които се правят, за да бъде по-ефективно запомнянето на идеите, които са били чути преди това.

„Бързи Книги“ е първото приложение в България за аудио резюмета. Една от нашите цели е да дадем възможност на всеки човек да учи по-лесно и ефективно. Опитайте нашите резюмета още днес, без значение дали използвате Google Play или App Store. Можете да прочетете повече за нашата Мисия.

 

Duolingo

 

дуо-линго-15-супер-полезни-приложения-за-твоя-телефон
Дуо Линго – 15 Полезни приложения за твоя телефон

   Чрез Duolingo може да научите испански, френски, немски, английски и много други езици напълно безплатно. Уроците са кратки и добре синтезирани. Чрез приложението упражнявате говорене, четене, слушане, писане и надграждате своите граматични и лексикални умения.

 

 

Goodbudget

 

goodbudget-15-супер-полезни-приложения-за-твоя-смартфон
Goodbudget – 15 полезни приложения за твоя телефон

   Чрез това приложение може да контролирате и проследявате личните си финанси. Потребителите могат да си съставят бюджет за месеца или седмицата като си поставят лимит колко да похарчат за дрехи, храна, книги и т.н. Те могат да следят спестяванията си и да споделят бюджета  със семейството или приятелите си.

 

 

Менструален цикъл

 

менструален-цикъл-15-полезни-приложения-за-смартфон
Менструален цикъл – Полезно приложение за дами

 

   Този календар помага на жените като проследява месечния им цикъл, овулацията и шансовете за забременяване. Приложението има уникален интерфейс. Потребителите могат да си водят бележки, да получават напомняния, да променят темите и да защитят апликацията с парола. Не се притеснявайте, че можете да изгубите данните си. Приложението дава възможността да съхраните и възстановите цялата си информация.

 

 

Snapseed

 

Snapseed-15-супер-полезни-приложения-за-смартфон
Snapseed – 15 полезни приложения за твоя телефон

   Snapseed е приложение за професионално редактиране на снимки. То включва 29 инструмента. Чрез него може да правите и запазвате свои стилове, които да прилагате след това на нови снимки. Приложението разполага с различни филтри и дори телефонът ви да не е с хубава камера, то след като обработите снимките си със Snapseed, те ще изглеждат като професионални.

 

 

Диетичен калкулатор на калории

 

калкулатор-на-калории-15-супер-полезни-приложения-за-твоя-смартфон
Калкулатор на калории – 15 полезни приложения

   Чрез приложението можете лесно да следите какви храни консумирате и колко калории приемате. То ви дава насоки за това колко точно калории трябва да приемате дневно, за да сваляте, качвате или поддържате килограми спрямо вашия ръст, тегло, години и физическа активност. С него можете да водите дневник с храните, които сте консумирали, да си поставяте цели, да създавате рецепти и да ги споделяте с другите както и другите да споделят с вас.

 

 

BabySparks

 

BabySparks-15-полезни-приложения-за-телефон
BabySparks – полезно приложение за майки

 

   BabySparks е иновативно приложение за майки с бебета, което подпомага най-ранното развитие на децата чрез игра. Приложението включва хиляди видео-базирани дейности, игри, предизвикателства, статии и съвети. Предлага се за iOS и Android, на английски и испански.

 

 

School (Училище)- асистент

 

school-асистент-15-полезни-приложения-за-твоя-телефон
Aсистент за училище – полезно приложение за ученици

 

   School е личният асистент на учениците за организирането на целия им учебен процес. Тук може да си правите разписание и бележки, да си записвате домашната работа, да следите кога започва и приключва учебният час и да запазвате информация за съучениците и учителите си. Освен това има калкулатор на тригонометричните функции.

 

 

Pocket

 

pocket-15-супер-полезни-приложения
Pocket – 15 полезни приложения за смартфон

   Виждате интересно съдържание, но сте зает и нямате време да го прочетете. Апликацията Pocket ви дава възможност да запазите всяка уеб страница, видеоклип, рецепта и т.н., и да се върнете към тях когато сте свободни, включително и ако сте офлайн.

 

 

Shuffle my life-Things to do

 

shuffle-my-life-15-полезни-приложения
Shuffle my life – things to do – 15 Полезни приложения

   Shuffle my life ще ви помогне да преборите скуката и сивото ежедневие и ще ви донесе уникални емоции. Това е приложение, което ви задава да изпълнявате неща на случаен принцип като това да звъннете на приятел, чието име започва с Д, да прочетете нова книга, да намерите концерт близо до вас и да запазите билети и др. Приложението следи за изпълнението на вашите задачи и не може да бъде излъгано.

 

 

Revolut

 

revolut-15-супер-полезни-приложения-за-смартфон
Revolut – полезно приложение за разплащане

   Чрез Revolut може да си отворите сметка за минути и да правите парични преводи без никаква такса. Чрез приложението получавате пълна видимост и контрол върху разходите си. Ще имате възможност и да получавате отстъпки от различни брандове, които харесвате.

 

Заключение

    Това е една малка част от стотиците мобилни приложения, които могат да ви бъдат потребни. Надяваме се, че с този списък сме ви помогнали да откриете поне едно от тях, което ще ви спести време и ще ви бъде интересно да използвате.

Ако статията ви е била полезна, можете да я споделите с вашите приятели, за да достигне до повече хора!