7-vduhnoviavashti-knigi-burzi-knigi

„Щастливият живот не е въпрос на максимална ефективност,

а на удовлетворение, усещане за пълноценност и мир“

-Стивън Кови „Първите неща-първи“

В живота на всеки идва момент когато се чувства изгубен, потиснат и неудовлетворен от начина си на живот. Точно тогава се нуждае от леко побутване и промяна на нагласите си.

Промяната е постоянен и труден процес, по време на който ще се налага да излизате често  от зоната си на комфорт.

Всяка положителна промяна, която правите и колкото повече дискомфорт изпитвате от нея, ще ви води все по-близо и по-близо до сбъдването на вашите мечти.

Нашият екип ви е подготвил списък с 7 вдъхновяващи книги, с които лесно може да започнете своята промяна и да почерпите вдъхновение, съвети и идеи.

започни със защо - вдъхновяващи книги

  1. „Започни със Защо“ – Саймън Синек

„Започни със Защо“ е увлекателна книга, подходяща за всеки, който търси вдъхновение и смисъл от нещата в живота си.

Авторът Саймън Синек е известен мотивационен и маркетингов консултант. Той започва да се чувства истински удовлетворен от работата си, едва когато открива своето собствено „Защо“.

В книгата са дадени реални примери на много големи компании като част от тях представляват успешни и неуспешни истории.

Книгата е подходяща както за хората, управляващи собствен бизнес, така и за всеки друг. Тя подтиква да се търси отговор на въпроса “Защо“. „Защо правиш това, което правиш?“, „Чувстваш ли се удовлетворен от това, с което се занимаваш?“. Откриването на въпроса на вашето “Защо“ ще ви накара всяка сутрин да се събуждате усмихнати и ще изпълва деня ви със смисъл.

богат татко, беден татко - вдъхновяващи книги

  1. „Богат татко, беден татко“ – Робърт Кийосаки

„Богат татко, беден татко“ е една от най-известните книги за финансова грамотност. В книгата си Робърт Кийосаки ни учи на уроците за парите и за придобиването на финансова грамотност. Авторът описва различията в мисленето на богатите и бедните.

Основните уроци, на които ни учи авторът са да придобиваме активи и да печелим от тях. Също ни доказва, че изборът с какви хора да се обградиш и дали да си богат, или не е лично наш. Това какви са нашите мисли, на какво обръщаме внимание, дали имаме ментор, с кого излизаме рефлектира на начина по който живеем.

Препоръчваме книгата на всеки, който иска да повиши своята финансова грамотност и да се научи как да бъде богат.

седемте навика на високоефективните хора

  1. „Седемте навика на високоефективните хора“ – Стивън Кови

Книгата на Кови е невероятно четиво, което всеки амбициран човек трябва да има в дома си. „Седемте навика на високоефективните хора“ представя уникална система от седем навика, които ни помагат да живеем в хармония със себе си и околните, да бъдем осъзнати и да общуваме с лекота. Тя ни запознава с принципите, които ни дават мъдрост, сила и сигурност, разгръщайки ни нови възможности за промяна.

Клуб 5 сутринта - вдъхновяващи книги

  1. „Клуб 5 сутринта“ – Робин Шарма

„Клуб 5 сутринта“ се основава на революционен утринен режим, който спомага за увеличаване на продуктивността, за баланс в живота и за оставане насаме със себе си и мислите си.

В книгата ще откриете навика на ранното ставане, който помага на много хора да постигнат желаните резултати, като повишат жизнеността и щастието си.

„Клуб 5 сутринта“ е невероятна история за двама души, които мечтаят да подхранят креативността си и да постигнат успех и спокойствие. Двамата случайно се запознават с един бездомник, който се оказва милиардер. Той става техен ментор и ги повежда на вълшебно пътуване по целия свят. Наученото от него ги прави по-продуктивни, щастливи и свободни.

Тази книга ще ви помогне да повишите продуктивността си и да промените живота си в желаната от вас посока.

Събудете-великана-в-себе-си-вдъхновяващи книги

  1. „Събудете великана в себе си“ – Антъни Робинс

Тази книга е за хората, които не обичат застоя и искат промяна, за тези, които искат да се подобряват и развиват, и търсят най-доброто за себе си. В нея ще откриете как да промените своето поведение, да развиете нови навици и да премахнете лошите такива.

В книгата Антъни Робинс е обособил доста богат модел за развиването и превръщането ни във високоефективни хора. Моделът е разбит подробно на стъпки, които лесно може да следвате.

В „Събудете великана в себе си“ ще откриете теми като „Силата, която формира живота ни“, „Как да постигнете това, което наистина искат“, „Овладяване на управляващата система“ и други.

Книгата е подходяща и за хора, които тепърва навлизат в този жанр, тъй като тя е написана доста подробно и развлекателно.

Ако тази статия е интересна за вас, може би ще ви е полезно да прочетете: Как да намалим стреса?

15_те_безценни_закона_на_израстването_вдъхновяващи книги

  1. „15-те безценни закона за израстването“ – Джон К. Максуел

„15-те безценни закона за израстването“ е книга, чрез която ще разгърнете личния си потенциал и ще превърнете вашето израстване в ежедневие.

Авторът Джон Максуел е един от най-авторитетните експерти по лидерство и личностно развитие, и всяка година говори пред стотици хиляди души. Това прави и тази книга толкова специална, а приложените в нея методи безценни.

В нея авторът ни посочва пътят към израстването като ни дава практики, които са еднакви за всички, но самият път до личното израстване е уникален за всеки индивид.

Основните въпроси, които се разглеждат в книгата са систематизирани в 15-те закона за израстването. Те дават отговора на важни въпроси като:

Помагат ли ни грешките, провалите и неуспешните опити?

С какво ще ни помогне стратегията за развитие?

Нужно ли е да забелязваме ценното в себе си или е по-добре да сме самокритични? и много други.

„15-те безценни закона за израстването“ е интересно и леко четиво. В нея авторът дава много примери, препоръки и упражнения, които лесно може да следвате.

силата на навиците вдъхновяващи книги

  1. „Силата на навиците“ -Чарлс Дюиг

В „Силата на навиците“ Чарлс Дюиг е направил много интересно и задълбочено проучване на това по какъв начин функционират навиците. Авторът преплита механизма на навиците с интересни примери от истински истории като прави книгата още по-заинтригуваща и разбираема за читателя. В книгата ще откриете как добре култивираните и изградени навици са помогнали на някои от най-успешните хора в света като основателя на „Старбъкс“ Хауърд Шулц, на бореца за граждански права Мартин Лутър Кинг и на много други.

Дюиг дава точно и ясно описание на това как се формират навиците и по какъв начин са свързани с нашият мозък. Книгата му представлява практическо ръководство за това как стъпка по стъпка да променим нашите навици и да се чувстваме по-добре.

Заключение

Всички тези книги както и много други може да откриете в нашето приложение.

Надяваме се нашият списък да ви е харесал и в него да сте открили вашето следващо четиво, което ще ви помогне да промените живота си и ще ви вдъхнови да сте по-добра версия на себе си с всеки изминал ден.

Може да ни споделите кои книги са ви харесали и са ви помогнали във вашето израстване, а също и да ни споделите ваши любими книги, които не присъстват в нашият списък.